December

Sista månaden i nådens år 2023 är det lugnt och stilla på ölsläppsfronten mitt i den begynnade julhetsen. Totalt är det tre släpptillfällen men egentligen fyra släpp då det släpps öl i både tillfälligt och fast sortiment den 1:a.
Innehållet i de fasta släppen brukar inte vara speciellt upphetsande och likaså nu, men, bland de 15 hittas Clown Shoes dubbel-IPA Space Cake. Hopefully Yummy.
På tillfälliga hyllan landar 17 öl av vilka Barrier Brewings Bobby Dinero och Dugges Asteroid spanats in.

Måndagen efter att det första adventsljuset tänts dimper det lokala sortimentet ner och nu talar vi om 125st öl. 10 av dessa har jag provar tidigare och O/O:s båda Ichor, Stigbergets Pacific Northwest och Apex Death Grip får förnyat förtroende. Övriga får anstå till förmån för andra enligt denna lista https://www.systembolaget.se/delad-lista/?shareId=c88d585d-e274-46bc-995c-aa9ee3b70fe6.

Som vanligt mycket västkustskt bland de 29 intressanta. Jag ser mycket fram emot Omnipollos collab med Troom Brewing kallad Another Hoppy Ale. Smith Street Brew, Ten Hands, Duckpond, Apex och Fermenterarna är alltid intressanta. Inget nytt bryggeri som verkade spännande denna månad och jag står nog, kanske, förmodligen över Råg-kaggen från Närkes Kulturbryggeri. 167 surt förvärvade och inflationsskadade spänn för 25cl är kanske lite väl mycket.

En reaktion på ”December

  1. Hej!

    Tack för listan i senaste blogginlägget. Jag har lagt en beställning enligt denna, och ölen beräknas komma den 15 dec till livsmedelsbutiken som ligger 95 meter från min ytterdörr. Jag gör många inlägg om öl i min blogg, och du får gärna länka till den om du vill. Jag ska länka till din.

    https://bjornlundenblogg.se/sv/mat-och-dryck/2023/12/alkoholfri-ol-vart-att-prova/

    Mvh! Björn Lundén Tamms kanalväg 7F, 824 65 Näsviken, +46705414005 (tel y WhatsApp) http://www.bjornlundenforlag.se http://www.bjornlundenblogg.se/sv/

    Gilla

Lämna en kommentar