Januari

Det nya året inleds som vanligt med januari och ölsläppen i denna nya fräscha oprovade månad är som vanligt tämligen blygsamma. Det lokala släppet den 3:e består av 62st öl vilket får anses som blygsamt om referensen är 2021 års släpp för övriga månader. Hur som haver är 13st av dessa intressanta att handla in.
Måsabänk och First Frontier är provade tidigare men min fabläss för Stigberget gör att Måsaänk åter är aktuell. First Frontier från danska To Øl har inte provats sedan 2014 vilket gör mig nyfiken på nytt.

De tillfälliga släppen är två till antalet men dröjer ända till 21:a innan de första 20 ölen släpps. 6st är intressanta.
Samarbetsdubbelipan från Västsverige som mer kan preciseras till Malmö, Göteborg, Karlstad och Duved i form av Hyllie, Stigberget, Ten Hands och Svartbergets fjällbryggeri är intressant.
Skotska och för mig okända Newbarns med tungviktaren Plain Dark Beer skulle släpps i december men kommer nu istället. Franska Piggy är också okänt men en dubbel-IPA är knepig att stå emot.
Svartbergets Borderline lovades även den tidigare och vi får se om den dyker upp enligt den nya planen. En gammal trotjänare i form av Stone IPA är också svår att inte köpa.

Den 28:e släpps ytterligare 10 öl varav tyska Fuerst Wiacek och okända engelska Transients måste provas. Mycket DIPA i januari släppen av tillfälliga öl, av de 8 jag spanat in är det 5st DIPOr.

Vis av erfarenhet så brukar det dyka upp en och annan intressant öl i beställningssortimentet också.

En reaktion på ”Januari

Lämna en kommentar