Mars

1:a mars är det dags för månadens första släpp i och detta fall är det ett tillfälligt sådant. Antalet öl är totalt 28st men då är det 18 i fasta sortimentet och i det fasta sortimentet är det bara O/O Bruksbitter som intresserar. 
Bland de övriga 10 intresserar norska Salikatts DIPA Dust Devil, amerikanska Revolution Brewing Anti-Hero West Coast IPA samt den gamla vännen Jai Alai från Cigarr City Brewing.

Efter fredagens släpp och helgen är det den 4:e mars och då småbrakar det till med 108 öl i det lokala sortimentet och i detta släpp kan hittas 26st intressanta öl. 3 är provade tidigare med så stor nöjsamhet att det blir ett nöje att njuta dem igen. Det handlar om 2 gånger Apex och och en gång O/O. Ytterligare 1 är provad men till förmån för andra får den vara den här gången.
Nytt bryggeri är En Aleigen Bryggeri och är deras öl inte är lokalt begränsat så får de en chans.
Märkligt nog så har Stigberget ingen öl i detta släpp, vad har hänt?
Månadens lokala aspiranter hittas i denna lista: https://www.systembolaget.se/delad-lista/?shareId=29ae8ba3-65b2-4942-ae29-c05ae5dbaa19

Noterbart är att Skebo Bruksöl återser dagens ljus, dock icke i Skebobruk utan på Väddö. Oklart är var ölen egentligen bryggs. Nils Oscar släpper en IPA för för en IPA väldigt låga priset 15:90, men de brukar snåla på den dyra humlen så det kanske går men smaken blir definitivt lidande och Nils Oscar är inte kända för humlebomber.

Fredagen samma vecka släpps 14öl i det tillfälliga sortimentet där finska Salama och engelska Moor Beer är nya bekantskaper med Neo-Electric respektive Old Freddy Walker.
För övrigt är Collective Arts Fuzz Face, Azvex Battle Swans och Overtones Picture of Health intressanta men även Victory Brewings Dirt Wolf som provades för länge sedan är värd att prova igen.

I kronologisk ordning kommer sedan släppet av påsköl. Totalt 84 öl och som vanligt för denna typ av öl är intresset synnerligen svalt, 2st öl får dock chansen och dessa är Dugges Easter ’24 och Wet Whisle Easter West Coast IPA.

Mitt i månaden, närmare preciserat den 15:e släpps 8st tillfälliga öl. Av dessa 8 ser jag med intresse på Sudden Deaths Harvester of Snow, Long Live Beerworks Through theese Eyes och Spyglas Binary Stars. De mörka tungviktarna Ten Fidy och Narwhal får stå över denna gång.

Sista släppet i mars är på grund av påsken redan 22:a  men jag har för närvarande ingen koll på innehållet men återkommer kring detta.

Den 22:a släpps blott 9 öl och av dessa ser jag fram emot Oskar Blues Imperial Hazy Blues och Track Brewing Sea of Stars..

Lämna en kommentar