April

flower-snow-1-1545959
April denna kalla och nyckfulla vän som kan gå från snö till sommarvärme och tillbaka men antagligen blir mulen, blåsig med en temperatur på +6C° under större delen av månaden vilket är lika genomsnittstemperaturen för månaden i Kungliga Hufvudstaden,

Lättare att förutspå än aprilvädret är Ölprognosen som består av två släpp av tillfälliga öl samt ett släpp av 121st lokala öl av vilka 28 aspirerar på tillträde till Ölkylen.

Men ack vad man kan bedra sig. Inte nog med att Systemet säljer Corona, deras centrallager har drabbats av samma virus och har personalbrist och det är, förhoppnings bara tillfälligt, stopp på att beställa ur det Tillfälliga sortimentet.
Men butikerna kan i sitt sortiment ta in från detta sortiment och de flesta brukar dyka upp i den lokala shopen.
Det som tidigare var så lättåtkomligt, bara en knapptryckning bort, hänger nu som moroten framför åsnan.

Av de 121 ölen i det Lokala sortimentet i har 6st gästat ölkylen tidigare och 4 st får förnyat förtroende. Bland de 28 finns 3st nya bryggerier, Hybris, Pax och Unibärsum.
Unibärsum har jag i och för sig hört talas om tidigare men aldrig provat. Kul. Nynäshamn presenterar sällan några nyheter men nu kommer i alla fall en pale ale kallad Ankarudden som måste provas. Ankarudden är förövrigt bryggan som båten till Öja går från.
Stigberget, däremot, nästan vräker ut nyheter och gör bloggaren pank men sällan besviken och denna gång är det 4st som spanats in.

De tillfälliga släppen presenterar lite mer blygsamma  40st kandidater varav 12st kvalat in för att gå vidare in i Ölkylen.
Åtminstone de som den lokala butiken behagar ta hem och vilka det är är ännu skrivet i stjärnorna.
En av dessa 12 är en återkommande gäst vid namn Carismatico från oemotståndliga O/O. Släppet består av spridda skurar då det är 10 bryggerier bland de 12 utvalda varav ett helt okänt spanskt bryggeri och ett lika okänt ryskt bryggeri.
Ett av de två bryggerier som har 2st öl på startlistan är det bland ölnördar så förhatliga Lagunitas som sålt sin själ till djävulen, det vill säga Heineken, men jag tycker Lagunitas fortsätter göra god öl så det blir att rucka på sina principer.

Men sitt inte hemma och sura för denna beställningsmotgång som tyvärr innebär stora ekonomiska avbräck för småbryggerierna, knata ner till Bolaget och stödhandla de öl från svenska mikrobryggerier som är tillgängliga, det är de värda.

Lämna en kommentar